Kinderbrillen en krassen.

kinderbril

Kinderbrillen en de krassen die daar bij horen.

Kinderbrillen, het kan als ouder best schrikken zijn als je kind een bril moet. En dan kom je er ook nog eens achter dat je daar een paar honderd euro aan uit moet geven. “En mijn kind is niet zo handig met dat soort dingen.” Na een paar maanden moet je zoon of dochter dan ook nog eens een nieuwe sterkte van de orthoptist

Waarom kinderbrillenglazen zo snel vervangen?

Een kinderbril moet je zien als een gebruiksvoorwerp. Het is nu eenmaal zo dat de glazen van kinderbrillen sneller bekrast raken, omdat (de meeste) kinderen er nog niet zo voorzichtig mee om kunnen gaan. Daarnaast zijn kinderen in ontwikkeling, ze groeien en wisselen snel(ler) van sterkte.

Veel jonge kinderen hebben een plus-sterkte dit kan ook een extra oorzaak zijn van bekraste glazen. Met een plus-sterkte is het het glas in het midden dikker dan aan de rand, waardoor het midden (het deel waar door gekeken wordt) een beetje uitsteekt aan de voorkant. Hierdoor komen er krassen op de glazen bij het stoten van de bril of bij het wegleggen. Soms zijn zelfs de brillenkokers de boosdoener, omdat daarin dan net een zandkorrel tegen het glas drukt.

glazen van kinderbrillen met plus sterkte zijn in het midden dikker.

Reserve kinderbril voor als de bril krom, gebroken of bekrast is. 

Een reserve bril is áltijd een verstandige keuze. Als je een oude bril voorziet van de nieuwe sterkte heb je altijd een bril achter de hand. Dit kan al voor €60,-. Wil je de krassen echt tegen gaan kies dan premium glazen. Premium glazen krijgen een extra bewerking waardoor het glas dunner is. Dit kan al voor €100,-.

Voor vragen kun je hier terecht.

deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin

informatief:

product info:

entertainment:

deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin

stuur een bericht